Γενικός αντιπρόσωπος Ελλάδος
Τέλειες εγκαταστάσεις υγραερίου
ΛΥΣΕΙΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LPG/CNG

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


1) Μπορεί να γίνει υγραεριοκίνητο ένα αυτοκίνητο που καίει βενζίνη;
Ναι μπορεί να γίνει υγραεριοκίνητο αυτοκίνητο . Ανάλογα με το σύστημα τροφοδοσίας που έχει θα χρησιμοποιηθεί και το κατάλληλο KIT. (π.χ. καρμπυρατέρ, μονού σημείου ψεκασμού, πολλαπλού ψεκασμού)

2) Μπορεί να γίνει υγραεριοκίνητο ένα αυτοκίνητο που καίει πετρέλαιο;
Όχι δεν μπορεί να γίνει υγραεριοκίνητο αυτοκίνητο ακόμα. Αυτή τη στιγμή οι εταιρείες βρίσκονται στη φάση σχεδιασμού του ειδικού κιτ.

3) Είναι ασφαλές το όχημα μετά από την εγκατάσταση υγραερίου ;
Ναι είναι ακόμα ποιο ασφαλές και από ένα αυτοκίνητο που καίει βενζίνη.

4) Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης του αυτοκινήτου μετά από σύγκρουση ή φωτιά;
Όχι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος έκρηξης. Ειδικές βαλβίδες και συστήματα ασφαλείας φροντίζουν γι’αυτό.

5) Αν κοπεί ή τρυπήσει το σωληνάκι τροφοδοσίας υγραερίου τι γίνεται;
Μια ειδική βαλβίδα που βρίσκεται στη δεξαμενή θα αντιληφθεί άμεσα την διάφορα πίεσης και την αθρόα παροχή υγραερίου και θα την διακόψει αυτόματα.


6) Τι οφέλη έχουμε από την χρήση υγραερίου;
Έχουμε πραγματική οικονομία της τάξης του έως 50% ανάλογα με τον τύπο του αυτοκινήτου, μειωμένες εκπομπές ρύπων, μακροζωία καταλύτη και εξαρτημάτων κινητήρα.

7) Χάνει σε απόδοση ο κινητήρας;
Με τα τελευταίας γενιάς κιτ μετατροπής ο κινητήρας διατηρεί ίδια ακριβώς την ιπποδύναμή του και την ροπή του.

8) Τι είδους δεξαμενή υγραερίου μπορώ να επιλέξω;
Υπάρχουν δύο επιλογές ως προς το σχήμα α) κυλινδρική, β) σε σχήμα ρεζέρβας..

9) Πόσα λίτρα ρεζερβουάρ υγραερίου χρειάζομαι;
Υπάρχουν διαθέσιμες δεξαμενές από 30 έως 120 λίτρα. Υπολογίστε ότι η κατανάλωση υγραερίου σε λίτρα/100 χλμ είναι περίπου ίδια με της βενζίνης, καθώς επίσης ότι πλέον υπάρχουν πρατήρια ανεφοδιασμού σε σχετικά κοντινές αποστάσεις ανά την επικράτεια.

10) Πόσος χρόνος χρειάζεται να παραμείνει το αυτοκίνητο στο συνεργείο για την εγκατάσταση υγραερίου ;
Η εγκατάσταση ενός συστήματος υγραερίου γίνεται σε 1-2 ημέρες ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

11) Πώς γίνεται η αλλαγή του καυσίμου από βενζίνη σε υγραέριο και αντίστροφα;
Η αλλαγή του καυσίμου γίνεται μέσω ενός διακόπτη αφής που τοποθετείται κοντά στο τιμόνι ώστε να έχει εύκολη πρόσβαση ακόμα και εν κινήσει.

12) Υπάρχει ένδειξη στάθμης υγραερίου;
Ναι υπάρχει ενσωματωμένη στο διακόπτη αλλαγής καυσίμου αλλά και όργανο ένδειξης επάνω στη δεξαμενή.

13) Τι θα συμβεί αν τελειώσει το υγραέριο εν κινήσει;
Λίγο πριν τελειώσει θα μας ειδοποιήσει με ηχητικό σήμα και όταν τελειώσει θα γυρίσει αυτόματα σε βενζίνη χωρίς να σβήσει ή να ρετάρει ο κινητήρας, ακόμα και σε μεγάλες ταχύτητες.

14) Τι αλλάζει στο αυτοκίνητό μου;
Δεν αλλάζει και δεν καταργείται τίποτα, προσθέτονται απλά κάποια εξαρτήματα ώστε να είναι εφικτή η τροφοδοσία του υγραερίου. Το σύστημα της βενζίνης παραμένει ανεξάρτητο.

15) Αν πουλήσω το αυτοκίνητο που έκανα υγραεριοκίνητο μπορώ να εγκαταστήσω το κιτ μετατροπής σε κάποιο άλλο;
Ναι μπορώ να μεταφέρω το κιτ στο καινούριο αυτοκίνητο.

16) Είναι χαμηλότερο το κόστος για την κατανάλωση υγραερίου;
Το υγραέριο δεν είναι οικονομικότερο σε σχέση με τη βενζίνη. Για την κίνηση ενός αυτοκινήτου με υγραέριο απαιτείται 10% περισσότερη ποσότητα υγραερίου από ό,τι βενζίνης. Είναι όμως πιο φθηνή η τιμή του και γι' αυτό τον λόγο συμφέρει περισσότερο σε σχέση με τη χρήση βενζίνης.

17) Πόσο είναι το όφελος για την τσέπη του οδηγού;
Tο όφελος για τον ιδιοκτήτη Ι.Χ. που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υγραέριο, συγκριτικά με τη βενζίνη, αγγίζει το 40%-50%. Για παράδειγμα, αν ένα μοντέλο χρειάζεται 8 λίτρα αμόλυβδης/100 χλμ. με κόστος 1,80 ευρώ/λίτρο, στα 100 χλμ. απαιτεί 14,4 ευρώ. Το ίδιο μοντέλο, κάνοντας χρήση υγραερίου απαιτεί 9 λτ./100 χλμ., αλλά με κόστος 0,90 ευρώ/λίτρο το συνολικό κόστος είναι 8,1 ευρώ. Σε ετήσια βάση, όταν ένας οδηγός ξοδεύει για βενζίνη 2.100 ευρώ υπολογίζεται ότι με το υγραέριο θα θέλει περίπου 1.200 ευρώ (διαφορά 900 ευρώ).

18) Πόσο κοστίζει η μετατροπή;
Το κόστος ποικίλλει. Σε γενικές γραμμές, κυμαίνεται από 450 έως και 2.000 ευρώ. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι η τιμή εξαρτάται από την παλαιότητα του κινητήρα, τον τύπο του (αριθμός κυλίνδρων, τεχνολογία μοτέρ) και τον κυβισμό του.

19) Πόσο χρόνο χρειάζεται η μετατροπή; Απαιτείται αναμονή;
Ο χρόνος για τη μετατροπή είναι περίπου 2 ημέρες (10 ημέρες θα διαρκέσουν οι διαδικασίες για την έκδοση νέας άδειας). Στην εταιρία μας μπορείτε να κλείσετε ραντεβού ώστε η μετατροπή να γίνει ακριβώς τις μέρες που μπορείτε.

20) Τι διαδικαστικά χρειάζονται για να μην έχω πρόβλημα με το νόμο;
Η εταιρία μας αναλαμβάνει τη διαδικασία δήλωσης του συστήματος υγραερίου που έχει τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο. Ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. που το μετέτρεψε σε υγραεριοκίνητο μετά την τοποθέτηση του συστήματος πρέπει να κάνει μια υπεύθυνη δήλωση ότι η εγκατάσταση πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος.
Το αυτοκίνητο συνοδευόμενο από αυτή τη δήλωση περνά από ΚΤΕΟ για έλεγχο. Το τρίτο βήμα μετά το ΚΤΕΟ αφορά την έκδοση νέας άδειας του αυτοκινήτου στη διεύθυνση Μεταφορών της νομαρχίας στην οποία έχει ταξινομηθεί, ώστε να συμπληρωθεί στην άδεια ότι το αυτοκίνητο είναι υγραεριοκίνητο.

21) Κάθε πότε περνάει ΚΤΕΟ ένα υγραεριοκίνητο;
Τα υγραεριοκίνητα περνούν από έλεγχο όπως τα υπόλοιπα αυτοκίνητα, βενζίνης κ.ά. Η διαφορά είναι ότι όταν πηγαίνετε για έλεγχο σε ΚΤΕΟ πρέπει να προσκομίζεται μια υπεύθυνη δήλωση, με την οποία πιστοποιείται ο έλεγχος της εγκατάστασης του συστήματος υγραερίου και να διαπιστώνεται η άριστη κατάσταση. Η υπεύθυνη δήλωση πρέπει να έχει ημερομηνία έως και 7 ημερών ώστε να γίνει δεκτή από το ΚΤΕΟ.

22) Τι συντήρηση χρειάζεται το σύστημα υγραεριοκίνησης;
Το σύστημα υγραεριοκίνησης απαιτεί ελάχιστη συντήρηση: αλλαγή δύο φίλτρων κάθε 20.000 χλμ.

23) Είναι επικίνδυνο;
Οχι. Τοποθετείται σε ασφαλή φιάλη, ενώ σε περίπτωση διαρροής υπάρχει βαλβίδα ασφαλείας που διακόπτει την παροχή υγραερίου στον κινητήρα. Η πλήρωση της δεξαμενής δεν πρέπει να ξεπερνά το 80% ώστε να μένει κενός χώρος σε περίπτωση αύξησης της θερμοκρασίας. Η χωρητικότητα της φιάλης εξαρτάται από το μέγεθος της δεξαμενής που θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο (από 45 έως 100 λίτρα). Τόσο οι δεξαμενές όσο και τα συστήματα που προσφέρουμε έχουν τις αυστηρότερες διεθνείς πιστοποιήσεις και εγγυήσεις.

24) Είναι οικολογικό το υγραέριο σε σχέση με τη βενζίνη;
Στα υγραεριοκίνητα μοντέλα παρουσιάζεται μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι και 15% και πλήρης εξάλειψη των μικροσωματιδίων που περιέχονται στα καυσαέρια της βενζίνης.

25) Κατά τη χρήση πώς γίνεται η αλλαγή από βενζίνη σε υγραέριο και αντίστροφα;
Ο οδηγός μπορεί να εναλλάσσει το καύσιμο μέσω ενός μπουτόν στο ταμπλό. Αν τελειώσει το υγραέριο, το σύστημα εναλλάσσει αυτόματα την παροχή καυσίμου σε βενζίνη χωρίς να χρειαστεί παρέμβαση του οδηγού. Κατόπιν της τοποθέτησης του συστήματος υγραερίου, το αυτοκίνητο κινείται είτε με βενζίνη είτε με υγραέριο. Ετσι, διπλασιάζεται η αυτονομία του (αφού διαθέτει και τις φιάλες υγραερίου και το ρεζερβουάρ βενζίνης).

26) Πόσα πρατήρια λειτουργούν και πού;
Συνολικά σε όλη τη χώρα λειτουργούν περίπου 200 πρατήρια για την προμήθεια σε υγραέριο (πριν από 2 χρόνια δεν ξεπερνούσαν τα 80). Τα περισσότερα βρίσκονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και γενικά σε όλη την Ελλάδα, δυστυχώς σε πολλά νησιά δεν διατίθεται το υγραέριο ως καύσιμο. Μπορείτε να βρείτε τα πρατήρια της περιοχής σας κάνοντας κλικ εδώ.ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗ \ ΕΤΑΙΡΕΙΑ \ ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Αντιπρόσωπος
LPGTECH Εγκαταστάσεις υγραερίου
Χρυσαυγή, Λαγκαδάς ΤΚ 57200
Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2394025477
Κιν. 6977214835
Fax 2394020055
Login
active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης
active³ 5.0 · IPS κατασκευή ιστοσελίδων · Όροι χρήσης